Ga naar de inhoud

Zorgtoeslag

18 jaar zorgtoeslag op je zorgverzekering aanvragen

Wordt je binnenkort 18 jaar? Dan ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf het moment dat je een zorgverzekering hebt afgesloten is het belangrijk om zorgtoeslag aan te vragen. Als student van 18 jaar of ouder is de kans namelijk groot dat je iedere maand tientallen euro`s van de overheid kan krijgen. Hiermee kan je een hoop besparen op je studenten zorgverzekering. Met de zorgtoeslag ontvang je in grote mate een bijdrage op je premie.

In Nederland is iedereen van 18 jaar en ouder verplicht om een basis pakket van de zorgverzekering af te sluiten. De overheid heeft zorgtoeslag ingevoerd om personen met een lager inkomen tegemoet te komen. Deze toeslag kan je dus gebruiken om je zorgpremie te betalen. En als student heb je waarschijnlijk weinig inkomen en is er een grote kans dat je recht hebt op zorgtoeslag.
Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet je 18 jaar of ouder zijn. Een Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning hebben. Je moet een zorgverzekering hebben afgesloten. Om je zorgtoeslag te berekenen kun je de proefberekening toeslagen van de belastingdienst invullen.
Je kunt zorgtoeslag toe een jaar terugvragen. Je kan dit doen via de website van de Belastingdienst.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *